100% ръст на собствените приходи отчита Свиленград
100% ръст на собствените приходи отчита Свиленград / netinfo

Над 64% изпълнение на годишния си бюджет отчита до 30 юни Община Свиленград. 3 430 000 лева, или с над 1 760 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година, са събраните собствени приходи през първите 6 месеца на тази. Съществено са се увеличили постъпленията от местни данъци и такси.

2 393 000 лева Община Свиленград е инвестирала в ремонти и строителство. Основната част от капиталовите разходи са вложени в асфалтиране на улици в града и по селата, възстановяване на паркове и тротоарни настилки. Завършени са и две спортни площадки.

С проектно предложение за изграждане на индустриална зона Община Свиленград е кандидатствала за финансиране по програма ФАР. В случай че проектът не бъде одобрен, общината ще реализира идеята си със собствени средства, или чрез публично-частно партньорство, съобщи за Дарик заместник-кметът на Свиленград Мария Костадинова. Зоната ще бъде на площ от поне 100 декара, като първоначално за изграждане на инфраструктурата ще бъдат необходими между два и три милиона лева. Целта е да бъдат привлечени инвеститори и да да се разкрият нови работни места за свиленградчани и за хора от съседните общини Любимец, Тополовград и Ивайловград, в които процентът на безработните е по-висок, коментира Костадинова.

Още за финансовото състояние на общината и общинските проекти чуйте от заместник-кмета на Свиленград Мария Костадинова в прикачения файл.