Зорница Русинова: „Социалната политика не е абстракция”
Зорница Русинова: „Социалната политика не е абстракция” / Dariknews.bg, архив
Зорница Русинова: „Социалната политика не е абстракция”
87846
Зорница Русинова: „Социалната политика не е абстракция”
  • Зорница Русинова: „Социалната политика не е абстракция”

„Няма по-хубаво начало на лятото за 40 деца, които благодарение на съвместната работа на кмета, на неправителствени организации, на цялата общност на Габрово ще имат много хубави дни на тази слънчева площадка и за тях ще се полага много по-добра грижа".

Това каза Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика по време на тържеството, с което бе отбелязано приключването на дейностите по обновяване на сградата на Дневен център за деца с увреждания в Габрово. Помещенията са разположени в бившата детска градина, близо до фирма ВиК.

"Социалната политика не е абстракция, социалната политика може да се пипне - с това което виждаме днес, когато кмет, НПО и семействата на децата с увреждания общуват и работят заедно. Всеки един човек трябва да има достойно място, да бъде подкрепен и в лицето на Министерство на труда и социалната политика вие имате партньор.
От нас зависи не само да говорим, че децата са нашето бъдеще, а да дадем бъдеще на нашите деца", каза още Русинова.

Община Габрово съвместно с Фондация „Грижи за деца с увреждания" отбеляза днес финала на строително-ремонтните дейности, чрез които бе преустроена сграда - общинска собственост, за нуждите на Дневен център за деца с увреждания.

Кметът Таня Христова, областният управител Николай Сираков, председателят на Общинския съвет Лена Георгиева бяха сред официалните лица.