Жълт код за опасност от силен вятър
Жълт код за опасност от силен вятър / Dariknews.bg, архив

В област Габрово е обявен жълт код за опасност от силен вятър днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)-БАН. Ще духа силен вятър от запад-северозапад с пулсации до около 20 м/сек.

В още 15 области на в страната за вторник е обявен жълт код: Видин, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Пловдив и Хасково.

Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за 4 области в страната за вторник, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)-БАН. Кодът важи за областите Монтана, Враца, Плевен и Велико Търново.

В тези области ще духа силен вятър от запад-северозапад с пулсации до 20-24 м/сек, а в районите от областта, разположени близо до река Дунав - пулсации до 28-30 м/сек.

Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност.

 

Във вторник ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен вятър. По-значителни временни увеличения на облачността ще има привечер, когато на места в Североизточна България ще превали краткотрайно. През нощта срещу сряда ще превали и в отделни райони от останалата част на страната. Със северозападния вятър ще проникне малко по-хладен въздух, дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

Подробна прогноза за времето вижте на Vremeto.bg