Жителите на кв. Бичкиня искат нов режим на светофарите
Жителите на кв. Бичкиня искат нов режим на светофарите / 100 вести

Жителите на кв. Бичкиня искат нов режим на светофарите и нова маркировка за организацията на движение, особено на кръстовището за връх Шипка и град Трявна.

„Тази пешеходна пътека посмъртно не може да се премине за 9 секунди, ако не тичаш като младо момче“, това коментира пред репортер на вестник „100 вести“ възрастен мъж за светофара на бул. „Столетов“, преди навлизане в кръстовището за връх Шипка и Трявна, изразявайки несъгласие с режима на светофарите в района и на своите съкварталци.

Кметът на Габрово Таня Христова увери, че ще бъде направено необходимото за осигуряване на безопасното движение, съобщава още изданието.

В днешния си брой вестникът публикува статия, в която с голяма степен на вероятност е разкрита самоличността на Великата княгиня Анастасия.

Символиката в една картина, според автора, разкрива, че художничката е княгинята. От години се правят редица публикации за загадъчните жители на село Габарево – Елеонора Албертова Алексеева, доктор Петър Алексеев и Жорж Жудин, както и на още няколко руснаци, пристигнали да изживеят остатъка от живота си в селото.

По необясними причини. Официалната версия е, че те са частица от забягналото руско белогвардейско войнство, приело трудно разпадането на руската царска държава.

Изследвайки творбите, авторът смята, че е открил коя е мистериозната художничка.

В друга статия на изданието се съобщават политически новини. Днес и утре в Пловдив ще се проведе Национално съвещание на партия Демократи за силна България, съобщи за „100 вести“ областният лидер на партията Добромир Валачев.

Заедно с него във форума ще участват общинските председатели на партията от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово, както и двама общински съветници. В рамките на съвещанието ще се проведе и семинар на тема: „Старт на подготовка за предиз- борна кампания за местни избори 2015 г.“