Жана Бергендорф пристигна в ЕМО „Етър”
Жана Бергендорф пристигна в ЕМО „Етър” / netinfo

Червенокосата красавица Жана Бергендорф пристигна в Етнографския музей на открито „Етър". Феновете няма да останат разочаровани, дори когато разберат, че това не е талантливата певица, а друга чаровница.

Плашилото Жана Бергендорф опровергава широко разпространеното схващане, че става въпрос за нещо грозно. Тя е истинско произведение на изкуството и е очарователна със своята червена коса, стилно облекло и естествени аксесоари.

Жана е първото плашило пристигнало в ЕМО „Етър" за участие в конкурса за детски плашила.
От екипа на ЕМО „Етър" изпитаха истинско притеснение, дали другите кандидати да се включат в него няма да се обезсърчат, виждайки очарователната Жана Бергендорф.
Тя е творение на децата и учителите от ЦДГ „Перуника" 2 в Габрово. Плашилото бе донесено в музея от Дияна Кратункова и Светла Башева.

Жана Бергендорф пристигна в ЕМО Етър
netinfo

„Нарекохме я Жана, тъй като правим асоциация с певицата. Косата на нашата Жана много напомня на истинската, поне като цвят. Ние много харесваме песните на Жана Бергендорф. И смятаме, че нашето плашило е много красиво", сподели Дияна Кратункова.
Светла Башева разказа, че в изработката са се включили и родители. За ръцете е използвана беленица, за роклята - чувал.

Жана няма да остане в ЕМО „Етър" завинаги. В началото на есента тя се връща в ЦДГ „Перуника" 2, където ще бъде поставена в централното фоайе, за да й се радват деца и родители.

В музея вече приемат плашилата за конкурса. Участниците в него могат да бъдат индивидуални и групови. Победителите в конкурса ще получат атрактивни предметни награди от EМО „Етър". Срокът за представяне на плашилата е до 17:00 часа на 10 май в административната сграда на музея. Адресът е град Габрово, кв. Етъра, бул. „Ген. Дерожински" №144. Награждаването на победителите ще бъде на 13 май от 11:30 часа в ЕМО „Етър". От 10 до 12 май в музейния детски кът се организира ателие за изработване на плашила. Препоръчително е участниците да носят материали.