Завършват крайречната улица до 10 януари 2012?
Завършват крайречната улица до 10 януари 2012? / Дарик Габрово

Eкипът на проекта "Създаване на привлекателна физическа среда на град Габрово чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие", няма особени притеснения за неговото завършване в срок.  „Това, което виждам е, че работят. Това, което знам е, че има доста детайли, които трябва да се изпълнят по максимално добър начин, а това означава, че се изисква и малко повече време.

Това, което съм информирана е, че ако не вали, може и -10 градуса да е , проектът ще бъде приключен в рамките на срока си, който е 10 януари 2012 г.", коментира пред журналисти кметът на Общината Таня Христова. Относно поставянето на камери, тя посочи, че видеонаблюдението може да се реализира и при наличие на сняг.  Много е важно обаче,  всички обекти да бъдат покрити."Има места, където част от съоръженията вече са изпочупени. Не можем да разчитаме, че гражданите, младежите и родителите ще разберат, че трябва да се пази. За мен е важно камерите да бъдат на място, за да може в крайна сметка да има контрол и да може да има наказания за безотговорните", подчерта Таня Христова.

 В рамките на проекта ще се извърши рехабилитация  на паркова площ кв. „Голо Бърдо", Младост, благоустрояване на подходи, междублоково пространство и детска площадка северно от бл. „Щастие"; благоустрояване на района на Спортна зала „Орловец"; реконструкция на ул. „Аврам Гачев"; благоустрояване на пространството около мост „Игото" и рехабилитация на градски парк в административен център