Завърши ремонтът в неонатологията
Завърши ремонтът в неонатологията / netinfo
Фондация “Обществен дарителски фонд – Габрово” в партньорство с МБАЛ „Д-р Тота Венкова”– Габрово организират днес тържество. Инициативата е във връзка със завършването на ремонта в Интензивен сектор на Неонатология и получаването на нови бебешки легла, които са закупени с помощта на дарителски средства. В края на 2007 г стартира ремонт на Интензивния сектор в Неонатология – на стойност около 30000 лв.

Предвидените средства са за цялостна подмяна на електроинсталацията, смяна на дограмите и пребоядисване. Ремонтът е особено належащ предвид на предназначението на сектора и животоспасяващите му функции. Предвидено е и закупуването на 20 нови легла за новородените бебета – внос от специализиран производител от Чехия.

Инициативата е по проект в партньорство с МБАЛ “Д-р Тота Венкова”, част от програма на Обществен дарителски фонд – Габрово изпълняван чрез ре-грантинг от ИМКА – Габрово. Средствата са събрани от местни и национални дарители и е осигурено насрещно финансиране от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.