Застудява
Застудява / Дарик Габрово, архив

През нощта нахлуващият от североизток студен въздух ще обхване цялата страна. На отделни места ще превали слаб дъжд, а в Предбалкана и по високите полета дъждът ще премине в слаб сняг. Температурите ще продължат да се понижават и минималните сутринта ще бъдат между минус 2° и 3°.

В петък над страната ще има предимно значителна облачност. Преди обяд на отделни места все още ще има слаби превалявания - по високите полета и в Предбалкана предимно от сняг, а в равнините - предимно от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Ще бъде студено, максималните температури ще са между 3° и 8°.

Над планините ще има значителна облачност. Преди обяд на отделни места все още ще превалява слаб сняг. Ще духа силен в ниските планински части североизточен, а по билата северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2°, а на 2000 м - около минус 6°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, като по-значителни разкъсвания ще има над северното крайбрежие. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 5°-6°, температурата на морската вода - 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.