Започват културните празници Поезия и песен на Балкана
Започват културните празници Поезия и песен на Балкана / netinfo

От днес започват културните празници "Поезия и песен на Балкана" в Дряново. Тържествата ще започнат с театрална постановка и с вечер, посветена на композитора Тодор Попов. В 16.30 днес е тържествената сесия на Общински съвет, на която Йордан Чуховски и  Мойсей Мойсеев (посмъртно) ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин" на Дряново, а на Иван Рачев и на Пенка  Балева ще се присъди званието „Заслужил гражданин". Четиримата са отличени заради големи заслуги към развитието на Общината.

Тържественото откриване на празниците е утре, когато концерт ще изнесе Габровски духов оркестър и ще започне 40- тият Национален шосеен лекоатлетически пробег "Колю Фичето".

На 24 октомври- в събота е тържественият концерт "Поезия и песен на Балкана". Предвидено е да бъдат връчени наградите от литературния конкурс, както и Националната награда за цялостно литературно творчество "Рачо Стоянов".

В програмата ще вземат участие танцов ансамбъл "Балкан", Смесен хор за школувано пеене, дует "Шик" и актрисата Джулия Александрова. Организатори на културните прояви са Община Дряново, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските композитори и Народно читалище "Развитие".