Започват концертите на откритата сцена в Габрово
Започват концертите на откритата сцена в Габрово / netinfo
Изявите на откритата сцена на площад „Възраждане” в Габрово започват от днес. В рамките на Майските празници всяка вечер от 18 часа габровци и гостите на града ще могат да се насладят на различни музикални и танцови изпълнения. Стартът ще дадат днес възпитаниците на музикално студио „Звезди в аванс”.

В продължение на 11 дни на сцената на площада ще се изявят различни изпълнители. На 9 май е концертът на танцовите състави при читалище „Априлов – Палаузов”, а на следващия ден ще бъде представен детски театър „Смехоранчета”.

За 11 май е предвиден рок- концерт с участието на Васко Кръпката. Ден по-късно на сцената ще пее Гергана. Духовият оркестър, ДФА „Габровче”, оркестър „Габрово”, група „Voises” са също сред участниците на откритата сцена на площад „Възраждане”. На 14 май гостува група „Уикеда”, а на 16-ти - „Остава”.

Безспорно кулминацията на тържествата е на 17-май – Денят на Габровския Карнавал. От 19 часа за доброто настроение на габровци и техните гости ще се грижи Стефан Вълдобрев с група от 10 елитни музиканти: Иван Лечев – китари, Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон и други. Концертът включва много музикални стилове – балкански ритми, джаз, импровизации, латино теми, преаранжирана поп музика. След тях на сцената ще излязат за своето двучасово изпълнение кейбордистът на култовата група „Дийп Пърпъл” Дон Еъри и приятели. Музикантът е свирил с групи като „Блек Сабат”, „Уайтснейк”, „Джудас прийст”, „Рейнбоу”. Идвал е два пъти в България с „Дийп Пърпъл”.