Започва външното оценяване
Започва външното оценяване / netinfo
Външно оценяване на постигнатите резултати за четвърти и пети клас по различни предмети стартира в началото на следващата седмица. Днес в регионалния инспекторат по образование в Габрово със секретна поща ще бъдат получени изпитните материали, които ще се предоставят на директорите на учебни заведения от региона в понеделник.

Първият изпит ще бъде по български език и ще се състои на 13 май. На следващия ден по математика, на 15 май – по човек и природа, на 16-ти – по човек и общество за 4-ти клас и история и цивилизация за пети. На 19 май е външното оценяване по география и икономика, а на 20-ти по чужд език. Началният час за всички училища в страната, където ще има оценяване е 10 часа.

Новото през тази година е, че резултатите ще се отбелязват в две различни електронни таблици, каза експертът в регионалния инспекторат по образование Рени Илиева. В едната ще се попълват обобщените резултати по класове, а в другата – конкретните резултати за всеки един ученик за всяка една от задачите. “Надяваме се, че децата от областта отново ще покажат добре усвоени знания и ще защитят 6-тото място в страната, което заеха при външното оценяване през миналата година”, добави Илиева.