Започва пробното преброяване по интернет
Започва пробното преброяване по интернет / Дарик Габрово
Започва пробното преброяване по интернет
32169
Започва пробното преброяване по интернет
  • Започва пробното преброяване по интернет

 

От днес до 7 септември в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора ще се проведе пробно преброяване на населението и жилищния фонд. "Пробното преброяване е подготовка за преброяването през март следващата година", каза за Дарик директорът на Териториалното статистическо бюро в Габрово Георги Цветков.

По думите му от 8 часа на 1 септември до 8 часа на 7 септември всеки на територията на страната ще може да преброи пробно себе си и семейството си по Интернет. Между 10 и 15 минути ще са необходими за попълване на интернет формуляра. Целта е да се тестват инструментариумът, методиката, преброителната карта и системата за интернет преброяване.

На страницата на Нaционалният статистически институт в интернет могат да се намерят подробни указания за начина на попълване на електронния въпросник. Анкетната карта включва информация, както за населението, така и за сградите и домовете, в които живеем и жилищните условия.

Георги Цветков уточни, че има и въпроси, на които се отговаря по желание. Те са свързани с етническата принадлежност, вероизповеданието, майчин език и др.

Повече чуйте в прикачения файл от директора на Териториалното статистическо бюро в Габрово Георги Цветков.