Започва ли от Габрово кандидат-президентската надпревара за ПП ГЕРБ?
Започва ли от Габрово кандидат-президентската надпревара за ПП ГЕРБ? / DarikNews.bg, архив

Започва ли от Габрово кандидат-президентската надпревара за ПП ГЕРБ? Този въпрос съвсем естествено идва на дневен ред след изявлението на Цветан Цветанов, зам.-председател на партията, направено днес пред Би Ти Ви и цитирано от агенция „Фокус".

„99% е вероятността кандидатът за президент на ГЕРБ да бъде измежду Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов", заяви Цветанов.

Фандъкова не потвърди, но и не отрече, че тя е номинацията на ГЕРБ за президент

Съвпадение на дати или добре обмислен ход е подготвяното голямо събитие с международно участие, наситено със съответните политически знаци, което се провежда в Габрово?

На 3 октомври Росен Плевнелиев и Томислав Дончев участват заедно в инициативата „Диалог с гражданите", която има като акцент бъдещето на Европа.

Повече подробности за събитието:
Участват още Марку Маркула, председател на Комитета на регионите в ЕС, Ева Паунова и Андрей Новаков, членове на Европейския парламент, избрани с листата на ПП ГЕРБ, част от групата на ЕНП.

Дебатът се организира от Община Габрово в сътрудничество с Президентството на Република България, Комитета на регионите на ЕК и Представителството на ЕК в България.

„Станете част от тази инициатива и споделете вашите идеи и тревоги, като по този начин подкрепите процеса за подобряване на общите европейски политики", призоваха от Община Габрово.

Събитието ще се проведе на 3 октомври 2016 г. от 11:00 часа в зала „Възраждане", гр. Габрово.

На 24 август пред Нова телевизия Томислав Дончев посочи, че неговото име не е на дневен ред за президентска кандидатура и припомни, че на него е възложена организационната част от провеждането на изборите.

На 29 август пред БНТ Цветан Цветанов бе категоричен, че „нормален срок за обявяване на президентската кандидатура на ГЕРБ е до 2 октомври".