/ Община Габрово
Започва изграждането на нова лекоатлетическа писта и реновиране на футболния терен на стадион „Христо Ботев“ в Габрово, съобщиха от Общината.

Кметът на града Таня Христова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев направиха първа копка за обновяването на пистата и терена.  

„За последната година с подкрепата на министерството на младежта и спорта в Габрово инвестициите в спортна инфраструктура са близо 4 млн. лева“, съобщи Таня Христова.

Нови просранства и възможности ще очакват младежите в Летен театър-Габрово

Тя припомни, че миналата година отново с подкрепата на министерството на спорта беше обновено игрището с изкуствена настила, във финална фаза е ремонтът на залата за хандбал и тежка атлетика и предстои две училища в града да имат нови физкултурни салони.

Според министъра на младежта и спорта Красен Кралев, новата писта за лека атлетика и футболният терен ще отговарят на възможно най-високите стандарти, а стадион „Христо Ботев“ постепенно ще се превърне в модерно европейско съоръжение.

За обновяването на пистата и терена Община Габрово кандидатства пред Министерството на младежта и спорта през октомври миналата година. Предложението включва нова естествена трева за игрището (8 812 м2), изграждане на съвременна поливна система и подмяна на дренажните тръби. Игралното поле ще бъде оразмерено, ще бъдат доставени нови футболни врати.

Предвижда и нова съвременна настилка за прилежащата към трена лекоатлетическа писта (400 м) и съоръженията към нея. Заложени са шест коридора с настилка тип „ин ситу“ и сектори за тласкане на гюле, хвърляне на диск и копие, за скок на дължина, троен и овчарски скок, бягане с препятствия.

Общата стойност на дейностите е близо 1 200 000 лв. със срок за изпълнение от осем месеца. Целта на модернизацията е да се подобрят условията за тренировки и да се достигнат стандартите за практикуване на професионален футбол.