Започна вторият тур на изборите
Започна вторият тур на изборите / netinfo
Изборният ден в Габрово започна нормално. Точно в 6 часа тази сутрин бяха отворени всички 142 избирателни секции. Броят на избирателите в Габровска община, които имат право да гласуват днес е 65 271. Има членове на секционни комисии, които на са се явили тази сутрин, но те са били заменени с други.

До момента в Общинската избирателна комисия в Габрово няма постъпили данни за нарушения, но през целия ден ще има изненадващи проверки по секциите в града. “Проверките ще бъдат предимно в секции, където от миналата седмица имаме сигнали за агитация или купуване на гласове”, каза за Дарик Председателят на общинската избирателна комисия адв. Иванка Баева.

В Севлиево, Трявна и Дряново също нормално е започнал изборният ден. Всички секции на територията на Община Севлиево и Община Трявна са пригодени за инвалиди, има и осигурен транспорт за желаещите да гласуват. На територията на цялата област няма сигнали за нарушения до този момент.

През вчерашния ден са издадени 5 удостоверения за гласуване на граждани, които нямат валиден документ за самоличност. Днес до 17 часа могат да се получат такива удостоверения, каза пресаташето на полицията Първолета Христова. 320 служители на полицията ще охраняват днес изборният ден на територията на общината.