66 младежи от Габрово се включиха в играта Опознай и избери
66 младежи от Габрово се включиха в играта Опознай и избери / ИМКА-Габрово

Започна третото издание на играта „Опознай и избери” – мисия Гражданин в Габрово.

Играта се провежда за трети път в Габрово, като тази година в маршрута бяха включени и някой от спортните клубове в града. Андреана Недева, младежки работник и специалист „Инициативи за свободното време” в МИКЦ Габрово споделя:

„Щастливи сме, че успяхме в третото издание на младежката инициатива "Опознай и избери" да мотивираме да се включат и участници от други общини от Габровска област. Благодарим на всички млади хора, които решиха да осмислят своето свободно време в играта Опознай и избери.”

Новият елемент в играта тази година е включването на част от спортните клубове в Габрово, с цел популяризиране на конкретния спорт, както и насърчаването на повече младежи да спортуват в своето ежедневие.

 Институциите, които бяха включени в играта са Областна дирекция на МВР Габрово, Регионално управление на МОН, Интерактивен музей на индустрията, клуб по спортно ориентиране „Узана”, Клуб по спортна стрелба „Габрово, Тенис клуб „Българов”, Регионален исторически музей Габрово, Туристически информационен център Габрово, Областен информационен център Габрово и ИМКА Габрово.

В играта участваха представители на всички гимназии от града, едно основно и едно средно училище в Габрово и две училища от град Дряново, както и представители на различни младежки институции и организации, работещи с доброволци и млади хора.