Започна преглед на запасната техника с мобилизационно назначение
Започна преглед на запасната техника с мобилизационно назначение / Община Габрово
До 16 октомври комисия провежда преглед на готовността за използване на техника-запас с мобилизационно назначение от община Габрово.
Направена е проверка на наличността, състоянието и съответствието на водещата се на военен отчет от община Габрово техника-запас с тази, която е собственост на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД. По време на прегледа се установи, че от общо 73 автомобила само няколко са в процес на отремонтирване. Останалите автомобили са в добро състояние и отговарят на изискванията на „Наредбата за военния отчет на българските граждани и техника за мирно и военно време“.
Проверена е организацията и готовността за подготовка и изпращане на техника-запас за осъществяване на логистична помощ към военните формирования и структури според разпоредбите на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.
Предстои преглед на техниката-запас към всички фирми на територията на община Габрово, получили мобилизационно назначение. Прегледът се извършва по утвърден график от кмета на община Габрово.