Снимка:
Снимка: / Състезание на Шипка
Последният учебен ден е. Може би плануваш вече своята ваканция. Мечтаеш за безгрижие, море и забавления? А какво ще кажеш за малко прохлада? Нещо интересно, нови познанства и усещане за свобода? Нужно е само да си на възраст между 10 и 17 години, да обичаш да предизвикваш себе си с различни неща, да имаш желание и мотивация да се включиш в единственото в страната състезание по изкачване на стълбите към Паметника на свободата.
 
Замислял ли си се какво можеш да направиш за 281 секунди? Нужни са ти точно толкова, за да изкачиш всичките 890 стъпала. Всъщност това е рекорда на един от участниците в изминалите издания на състезанието.
 
Как ти звучи? Ще плануваш ли един ден на Шипка, за да покориш Върха?
Очакваме твоята заявка за участие, която може да подадеш във всяко едно Регионално управление по образованието за съответната област в страната или на e-mail: pr@gb.government.bg до 25 юли 2019 г.

Снимка:
Състезание на Шипка

За състезанието

Провежда се в две възрастови категории: 5-8 клас и 9-12 клас, съответно момичета и момчета. Регламентът е, както следва:

Регистрация на участниците: 9:30 – 10:00 ч. в деня на събитието 23 август 2019 г;

Представяне на документ за предсъстезателен медицински преглед по образец, съгласно Приложение №5 към чл.7, ал.5 от Наредба № 8/01.04.2005 г.;

Старт: 10:30 ч. – изходна позиция: подножието на стълбите.

Финал: след изкачване на стълбите от всички участници.

Награждаване на първите трима класирали се, в съответната възрастова група (според времето за преодоляване на дистанцията).