/ БГНЕС
Задържаха жена и двама непълнолетни за кражби в Габрово, съобщиха от полицията.

Обраха къща в Габрово

На 9 януари, е получен сигнал от 55-годишен жител на града, който съобщава за извършена кражба на сумата от 120 лева, преносим компютър, златни и сребърни бижута, както и на  други вещи от къщата му в Габрово.

Непълнолетно момиче открадна 400 лв. и дебитна карта от възрастна жена

По първоначални данни, престъплението е извършено на същата дата за времето от около 12:00 часа до 16:00 часа от неизвестен, който е проникнал в жилището, след като е разбил катинара на входната му врата.

Хванаха жена за кражба от къща в габровско село

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. След разследване, на 16 януари са установили и задържали за срок до 24 часа - 40-годишна местна жителка, с предходни криминални прояви, и двама непълнолетни, също от Габрово, за които са налице данни, че са съпричастни с извършване на престъплението.

Задържаха непълнолетен за кражба на кола в Габрово

Допълнително са събрани доказателства, че тримата, в различни форми на съучастие, в периода от началото на месец декември 2019 година до 16 януари тази година са извършили няколко престъпни посегателства, при които са отнели чужди движими вещи - бижута, сребърни монети, техника и други вещи на неустановена към момента стойност, от владението на още четирима жители на града и на село Чукилите.

Хванаха трима непълнолетни за кражба от бунгало

Част от вещите, предмет на престъпленията са намерени и иззети. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на заподозрените продължава под надзора на Районна прокуратура.