Задържаха убийците на възрастния мъж в Буря
Задържаха убийците на възрастния мъж в Буря / Дарик Габрово

 

Задържани са извършителите на въоръжения грабеж в дряновското село Пейна  и убийството в севлиевското село Буря , съобщи днес на пресконференция директорът на Областна дирекция на МВР Габрово гл.инспектор Денислав Донков. Това са 21 годишният габровец Х.Н. и обявеният за издирване преди година криминално проявен 29 годишен Р.Р. от Габрово. Двамата са от ромски произход и нямат постоянна работа.

 Престъпленията са извършени на 25 януари вечерта. Около 21,15 часа двама маскирани и въоръжени с нож и газов пистолет нахлули в дома на възрастно семейство от село Пейна и със сила отнели 100 лв.. Два часа по-късно те влезли в  къщата на 68 годишен мъж от село Буря, който ги усетил и след сбиване го убили чрез удар с твърд предмет в главата.  Престъпниците са се придвижвали с лека кола, избирали са трудноподвижни възрастни хора, живеещи в крайни къщи. Целта им е била обир. Началникът на сектор Криминална полиция, гл.инспектор Борислав Бончев информира, че по-младият от извършителите е установен още на следващия ден и хванат в дома си на 28-ми януари. Другият е заловен на 29-ти в гориста местност край Габрово. По-младият е задържан за 72 часа, предстои да се гледа прокурорско искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Гл. инспектор Донков благодари на всички полицийски служители, ангажирани по случая за професионализма и хъса, с който са работили. Оперативно издирвателните меропприятия са проведени на територията на цялата област. В събота водолази са търсили и доказателство по производството във водите на Янтра.