Задържаха телефонни измамници
Задържаха телефонни измамници / Дарик Габрово

 Двама автори на телефонни измами са задържани при специализирана полицейска операция, съобщават от габровската полиция. Криминално проявените  А. Ч., на 47 г. от с. Първомайци, обл. В. Търново и Б. Д., на 56 години от В. Търново, са хванати в района на Плачковци, докато получавали  2500 лв. от тревненец.  Мъжът бил излъган, че сумата е необходима за поставяне на златни гвоздеи на пострадал роднина.

По-късно е установено, че задържаните, които са осъждани за кражби, са извършили от началото на юни до сега още три подобни измами на територията на Габровска област.      

От 75-годишна габровка са взели 2000 лв., за да не бъде съдена дъщеря й за мнима катастрофа. 67-годишна жена е останала без  3500 лв и 1000 евро, които предала за фалшива операция на дъщеря си. Възрастна габровка е изгоряла с 2000 лв., дадени на "лекар" отново за „лечение" на близък. 

На двамата извършители е наложена полицейска мярка "задържане за срок до 24 часа". Работата по документиране на престъпната дейност продължава под наблюдението на Районна прокуратура Габрово.