Задържаха наркоразпространител в Габровско
Задържаха наркоразпространител в Габровско / ОД на МВР

 22-годишен мъж от Севлиево е задържан в района на  габровското село Поповци за разпространение на наркотици, съобщават от полицията. С.Х. се е придвижвал с лек автомобил „БМВ". При претърсване в купето на колата са открити два полиетиленови плика със суха листна маса /с тегло 200 грама/. При полевото изследване, наркотестът  реагирал на наркотичното вещество „марихуана". Последвало претърсване на жилището му в Севлиево, където полицаите намерили „свивка" листна маса от същия вид и електронна везна. Иззетата марихуана е с високо качество, тип „холандец".

Полицията влязла в дирите му преди около два месеца, като в хода на разследването е изяснено, че С. Х. се явява един от основните разпространители на наркотици в Габровска област. Той действал на територията на региона чрез изградена мрежа от дилъри на по-ниско ниво.

С. Х. е криминално проявен и осъждан. Престъплението е извършено в рамките на тригодишния изпитателен срок на влязла в сила условна присъда за отглеждане на наркотични вещества.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Работата по цялостното изясняване на престъпната му дейност продължава. По случая е започнато досъдебно производство.

Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" към ОДМВР, на РУП-Габрово и на РУП-Севлиево.