Задържаха двама мъже, отглеждали марихуана
Задържаха двама мъже, отглеждали марихуана / ОД на МВР

Двама мъже са задържани за отглеждане и притежание на марихуана. Двамата имали миниоранжерия в Батошево.Г. Ц. /29-годишен, осъждан за хулиганство/ и Т. Р. /28-годишен/ са хванати при проведена специализирана полицейска операция.             

 Служители на полицейското управление в Севлиево извършили обиск и претърсване в ползвана от мъжете къща, намираща се на трудно достъпно място високо в планината, в землището на с. Батошево. Установено е, че едно от помещенията е било пригодено за лабораторно отглеждане на специфични растителни видове - намерени са кварцови лампи, термометри за измерване на температура и влага, мерителни съдове, торови препарати и др.

Задържаха двама мъже отглеждали марихуана
netinfo

Открита е и суха листна маса с тегло 540 грама, която при полевия наркотест реагира на наркотичното вещество "марихуана". Оборудването и листната маса са иззети. Според събраните по оперативен път данни, лицата са отглеждали растенията с цел разпространение на наркотични вещества на територията на Габровска област.  Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

    По случая е започнато досъдебно производство по чл. 354 "А" и чл. 354 "В" от НК, уведомена е Районна прокуратура - Севлиево.

 Работата по изясняване цялостната престъпна дейност на лицата продължава.