Задържаха директор на училище за получаване на подкуп
Задържаха директор на училище за получаване на подкуп / netinfo

Задържаният за получаване на подкуп 51 годишен директор на училището в севлиевското село Ряховците Панчо Вълчев е дал подробни обяснения пред съдия, Мъжът е бил задържан за 24 часа, но мярката е заменена с подписка, тъй като магистратите са преценили, че няма опасност да се укрие, съобщи за Дарик прокурор Александър Александров.  

Директорът бе хванат вчера в 11.55 ч., до кафене на ул. "Стефан Пешев" в Севлиево, непосредствено след получаване на 1000 лв. подкуп от бизнесмен, който преди това уведомил полицията за оказвания върху него натиск. Парите били предварително белязани. Бизнесменът имал сключен договор с директора за ползване на повече от 200 дка земя, дарена на училището.

Част от площта била заета с ягодови насаждения. Наемателят трябвало да даде 1000 лв. след обиране на реколтата, за да не бъде прекратен договорът за аренда. По случая е образувано производство по чл. 301, ал. 1 от НК и ще се води като незабавно производство по чл. 362 от НПК.  Това означава, че до утре трябва да приключи разглеждането на делото.