Въведена е временна организация на движение в района на Шести участък
Въведена е временна организация на движение в района на Шести участък / Община Габрово

Въведена е временна организация на движение в района Шести участък, съобщават от Община Габрово. Ограниченията се отнасят за ул. „Пенчо Славейков“ в участъка между ул. „Радион Умников“ и ул. „Опълченска“, както и за ул. „Радион Умников“ в участъка между ул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Опълченска“.

Организацията е във връзка със строително-монтажни работи по интегрирания проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда.

Срокът на действие на временната организация на движение е от 19 август до 19 септември 2014 г. включително.

Движението на моторни превозни средства ще се осъществява съгласно одобрен проект за организация на движението, съгласуван със сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово, при спазване на изискванията на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по улиците и пътищата.

Изпълнителят на строителните дейности се задължава да осигури достъп за автомобили със специален режим на движение – противопожарна безопасност, спешна медицинска помощ и други, както и да постави знаци и светлини, сигнализиращи всички изкопи. За живеещите в района и търговците ще бъде осигурена възможност за достъп до сградите и до търговските обекти.

Община Габрово се извинява са създаденото неудобство и призовава водачите на пътни превозни средства и пешеходците да се движат с повишено внимание, спазвайки монтираната вертикална сигнализация.