Втора световна титла за Валерия
Втора световна титла за Валерия / 100 вести

Красивото лице на габровския киокушин Валерия Лозанова отново се окичи със световно злато, съобщава във водещата си статия вестник "100 вести".

Състезателката на клуб „Надежда“ триумфира в първенството на Международната федерация по карате киокушин (ИФК) за младежи и кадети, което се проведе в Солун. Валерия участва в категория до 45 килограма при девойките на възраст 14-15 години и на финала победи съперничка от коравата руска школа - Полина Балобанова.

Това е втора световна титла за нея в рамките на три месеца. Първата тя спечели на първенството на планетата по киокушинкан в Москва през декември.

Рехабилитацията на пътните отсечки Велико Търново - Габрово, Севлиево - Габрово и Стара Загора - с. Буря са в проектосписъка на ОП „Региони в растеж“ за периода 2014- 2020 г., съобщи за „100 вести“ зам.-областният управител Добромир Валачев.

Изданието информира още, че европейските дни на художествените занаяти, които се реализират за първи път в България от Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, събират все повече участници, партньори и съмишленици.

Наскоро по покана на сдружението към инициативата се присъедини и АЕК „Етър“, който ще се включи с изнесено обучение по гайтанджийство - традиционен занаят, създал славата на Габрово като българския Манчестър. Европейските дни на художествените занаяти ще се проведат в рамките на три дни – 27, 28 и 29 март.