Всеки ден да е 1-ви април в ДХС, заповяда кметът
Всеки ден да е 1-ви април в ДХС, заповяда кметът / Дарик Габрово

Габровци и гости от страната и чужбина уважиха 40-тия рожден ден на Дома на хумора.  Посетители изпълниха сградата от сутринта, като още в 9 часа имаше чакащи пред вратите на Веселата къща. В късния следобед, в препълнената зала на жирафите, започна официалната част на празника.

Всеки ден да е 1ви април в ДХС заповяда кметът
netinfo
 

Директорът на Веселата къща Татяна Цанкова припомни накратко историята на Дома. Тя подчерта, че създаването на Дома на хумора и сатирата е типично габровска инициатива и в основата е габровският дух. „Най-важното е, че Габрово стана средище между Изтока и Запада. Габрово беше градът, в който нямаше желязна завеса. Габрово стана феномен", подчерта  Татяна Цанкова. Домът на хумора да стане по-оживено място, Паркът на смеха да се разшири, да има Детски център, за да могат се обучават децата от малки в смехотерапия , да се възстановят някои неща, които преди са съществували и не просто да оцеляваме, а да сме усмихнатото лице на България, пожела директорът на Веселата къща.

 

Всеки ден да е 1ви април в ДХС заповяда кметът
netinfo

Официални гости на събитието бяха кметът на Габрово Таня Христова, главният редактор на в. „Стършел" Михаил Вешим, карикатуристът Ивайло Нинов, дъщерята на Борис Димовски - Валерия, деканът на факултета по изобразително изкуство във ВТУ Желев. Поздравления изпратиха министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на  външните работи Николай Младенов.

Всеки ден да е 1ви април в ДХС заповяда кметът
netinfo

Оригинален подарък поднесе Общината на Веселата къща. С цялата сериозност на институцията, която представлява кметът бе издал заповед на връх празника на ДХС, по повод рождения му ден и заради заслуженото признание, той да бъде най-първоаприлското място на света.

Всеки ден да е 1ви април в ДХС заповяда кметът
netinfo

Според разпоредбата  времето в ДХС трябва да спре на 1 април и всеки следващ ден от годината - единствено и само тук, трябва да бъде 1 април, който трябва да е уникален, весел, празничен, усмихнат и габровски. Неразделна част от заповедта  е вечен календар, в който всеки ден от месеците на годината носи печат, потвърждаващ разпореждането.