Връчиха Априловските награди
Връчиха Априловските награди / netinfo
Априловска награда за цялостно литературно творчество и за съществени достижения в областта на културата спечели Борис Данков. Това стана на официалното връчване на Априловските награди за литературно творчество 2007.

Априловска награда за книга на годината получи Велизар Велчев за поетичната му книга “НепоноССимост”. Награда –поощрение за детска литература взе писателя Христо Мандев. Апроловска награда за поетически достижения бе връчена на Жанета Михова за стихосбирката й “Руска рулетка”.

Награда за принос в краеведението спечели Емил Инджов за книгата му “Райчо Каролев”. Тази година Дружеството на писателите в Габрово дава две награди. За най-добра първа книга наградата получи Георги Савчев за първата му стихосбирка “Кристина”.

Наградата на издателство “Експрес”- безплатно издаване на нова книга бе връчена на Елена Христова за стихосбирката й “Провглеждане”.

Организатори на мероприятието са Община Габрово, Дружеството на писателите, НЧ „Априлов-Палаузов” и Издателство „ЕКС ПРЕС” – Габрово.