/ ThinkStock/Getty Images

На 12 февруари на територията на габровска област ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 15-19 м/сек, възможно на моменти да достигне до 21-24 м/сек.

Какво да очакваме от времето през февруари?

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. От запад на изток, на много места ще има валежи от дъжд, които с понижението на температурите в планинските райони в западната половина на страната ще са и от сняг. През целия ден валежи от сняг ще има на различни места в област Габрово. 

Предупреждават за бурни ветрове във вторник в почти цялата страна

Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. Утре ще остане ветровито. Валежи от дъжд ще има все още преди обяд на отделни места, главно в централните и източните райони на страната, в планините - от сняг. След обяд преваляванията в повечето райони ще спират, а привечер вятърът ще отслабва и в източните райони ще се ориентира от североизток. Дневните температури ще се понижат и ще са между 4° и 9°.

Над планините ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще има валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър, по високите части - от запад-югозапад. Дневните температури ще се понижат чувствително в сравнение с изминалите топли дни и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg