Времето до края на седмицата
Времето до края на седмицата / DarikNews.bg

В област Габрово времето ще бъде предимно ясно. Ще продължи да духа умерен в Дунавската равнина и временно силен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса.

Петък облачността ще е променлива, в много райони намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е умерен от запад, през нощта срещу събота ще стихне. Максималните температури ще са от 2-3 градуса в Лудогорието, до 11-12 градуса в крайните югозападни райони.

Атмосферното налягане ще се повишава. Към края на деня ще достигне средното за януари.

Над планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, без валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.

Над Черноморието, по-значителна ще е облачността в часовете преди обяд, докато след пладне ще има повече слънце. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-8 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В събота ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Над останалите райони ще има повече слънце. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните в по-голямата част от страната - между 5 и 10 градуса; по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

В неделя от северозапад облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, в източните райони - до умерен, от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат с 3-4 градуса по-високи, а дневните - почти без промяна.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg