Временно прекъсва движението на влаковете между Плачковци и Кръстец
Временно прекъсва движението на влаковете между Плачковци и Кръстец / Darik news

От днес до 12-ти декември ще бъде прекъснато движението на влаковете между гарите Плачковци и Кръстец, съобщават от Български държавни железници. Това налага промени в транспортната схема за движение, както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Плачковци и Кръстец са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва по железния път между двете гари.

През горепосочения период се въвеждат промени в разписанията и се променят маршрути на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Кръстец. За клиентите на „Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка на извършвания ремонт. Автобусите няма да обслужват спирка Бъзовец и гара Радевци поради отдалеченост на пътната инфраструктура. Информация за разписанието на автобусите е поставена в гарите Плачковци и Кръстец, както и в електронния пътеводител на официалния сайт на „Български държавни жлезници" ЕАД (www.bdz.bg).

В допълнение към това, прекъсването на влаковото движение между Плачковци и Кръстец налага промени в разписанията и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии.

На свой ред, всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Плачковци и Кръстец, ще бъдат отклонявани по обиколни маршрути

Поради въведените промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Кръстец, се налагат и промени в разписанията на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии или пътуват в близост до ремонтирания участък. С променен график ще се движат два крайградски пътнически влака между Дряново и Плачковци, както и два крайградски пътнически влака между Горна Оряховица и Плачковци. Промени ще бъдат въведени и в разписанията на четири крайградски пътнически влака, които пътуват между Габрово и Царева Ливада. Промените са направени с цел да не бъдат нарушени транспортните връзки в гара Царева ливада между тези влакове с някои от влаковете, които се движат по съкратен маршрут.

За подробна информация клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.