Вятърът се усилва, следващата седмица температурите падат
Вятърът се усилва, следващата седмица температурите падат / DarikNews.bg, архив

Днес времето ще е динамично. Още сутринта вятърът отново ще се усили, ще бъде умерен и силен от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. На места от запад на изток ще превали дъжд, в планините и североизточните райони - сняг.

Минималните температури сутринта ще са от минус 4 до 1 градус. Максималните ще са от 1-2 градуса в североизточните райони до 8-10 градуса в западната половина на Горнотракийската низина. В Габрово минимална минус 4 градуса, максимална около 4 градуса.

В понеделник над страната ще нахлуе арктичен въздух. Температурите няма да надвишават минус 10 градуса, като в началото на седмицата ще достигнат и до минус 18 градуса. Във вторник и сряда ще бъде студено и ни очакват отрицателни температури.

Колко студено ще бъде във вторник и сряда, ще стане ясно днес, тъй като от север право към България нахлува арктичен въздух. Но как ще се измести и колко ще е студено, е въпрос на доуточняване. При всички положение обаче във вторник и сряда ще имаме отрицателни температури и то много ниски, в порядъка на минус 10 градуса.