Внимавайте със заледените пътни участъци
Внимавайте със заледените пътни участъци / DarikNews.bg, архив

Поради ниските температури на много места има заледени участъци. Водачите на МПС да се съобразяват с усложнената обстановка.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са обработени и проходими при зимни условия. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена, обработена и опесъчена. Снежната покривка в района е 20 см. Температурата на въздуха е минус 12° С. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС над 10 тона. Видимостта е намалена поради мъгла.

Пътят за Узана също е почистен и опесъчен. Височината на снежната покривка там е около 20  см. Температурата на въздуха е минус 10°С. Духа умерен северен вятър. Видимостта в района също е ограничена поради мъгла.

През деня ще има и временно разкъсване на облачността, но вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад. Очакваната минимална температура около минус 8°С, а максимална – минус 1°С.

В планината ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад.

На телефоните на Общинския Съвет за сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 066 803 328 и 066 818 375.