Вили Ван Импе получава днес отличието си
Вили Ван Импе получава днес отличието си / netinfo

 

Почетният консул на България в Източна Фландрия Вили Ван Импе ще получи днес лично отличието, с което бе удостоен от местния парламент.  
Общинският съвет Габрово обяви г-н Ван Импе за Почетен гражданин на нашия град за приноса му в укрепването на приятелството между общините Габрово и Аалст - кралство Белгия и за успешната реализация на съвместни инициативи в областта на социалната сфера и здравеопазването.
 
В белгийската делегация, която е на посещение от началото на седмицата в България, освен Вили Ван Импе са неговата съпруга Ерна Темерман; д-р Етиен Фонтейн - лекарят, който през миналата седмица оперира в хирургичното отделение на габровската болница, заедно със своята съпруга; г-н Пол Ван Каекенберг, който е закупил няколко парцела земя около Габрово и съпругата му; както и сестра Бенедикта от клиниката в Аалст.  

Досега белгийските гости са провели срещи в Националния кардиологичен център в София, където са подписали споразумение за сътрудничество във връзка с бъдещата дейност на центъра за инвазивна кардиология в Габрово. Проведени са срещи и с Българската търговско-промишлената палата във връзка с бъдещи инвестиционни и бизнес намерения.

В Габрово делегацията ще проследи хода на ремонтните дейности на центъра за инвазивна кардиология, ще проведе срещи в РД „Социално подпомагане" и Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания.