Виктория Пенчева с Рисунка на Европа
Виктория Пенчева с Рисунка на Европа / netinfo
Батик на 11-годишната Виктория Пенчева от Севлиево бе обявен за "Рисунка на Европа" на световното биенале в Обединените арабски емирства. В него детската школа на художничката Снежана Велчева, чийто възпитаник е Виктория, участва за пръв път.

В биеналето са участвали творби на деца от цял свят. Оценяването е дело на международно жури, което определя рисунката върху коприна на Виктория за най-добрата измежду останалите детски творби от стария континент и единодушно й присъжда званието „Рисунка на Европа“.

"Покана за участие в конкурса в арабската страна дойде по време на миналогодишно участие на школата в Мюнхен, където рисуваха деца от цял свят", разказа Снежана Велчева. На форума талантливите севлиевчета били забелязани от организаторите на международния конкурс. Сама по себе си поканата е още едно признание за школата на Снежана Велчева, тъй като до сега творби на децата не са били показвани в азиатска страна. Зарадвани от това малките художници изпратили за биеналето колекция от батици, а само преди дни дойде и новината за голямото признание за таланта на Виктория