Ветровито
Ветровито / Дарик Габрово, архив

В цялата страна ще се усили вятърът от запад-северозапад. В много райони през деня ще е умерен, на места в Дунавската равнина и временно силен, съобщиха от НИМХ.

Облачността ще е променлива, по-често значителна. До вечерта на отделни места в Северна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°.

Атмосферното налягане през следващото денонощие ще се понижава и от значително по-високо от средното за януари ще се доближи до средната стойност за месеца.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. По-късно през деня на отделни места, главно по старопланинското било, ще превали съвсем слаб сняг. Северозападният вятър ще се усили още. Ще бъде бурен, особено по откритите и високи части. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 1°, а на 2000 м - около минус 5°. Ще продължи да застудява.

По Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен западен вятър. Максималните температури ще  бъдат между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.