Вандалите продължават да вилнеят
Вандалите продължават да вилнеят / netinfo

 

Габровци станаха свидетели на пореден вандалски акт в центъра на града. Злосторници са изкоренили цветята и обърнали саксиите в парка срещу Дома на книгата. Отново няма свидетели на посегателството. Две седмици остават до края на кампанията на Дарик радио и Общината "Аз обичам Габрово" . До този момент са получени повече от 20 сигнала, като само два от тях не са анонимни.

Повечето от съобщенията са за констатирани замърсявания на града и неговите околности. Няколко от сигналите са за спиране на моторни превозни средства на тротоари и в пешеходни зони. В голяма част от случаите е намерено решение на проблема, а нерегламентираните сметища - почистени. Засега на електронния адрес на регионалната станция не е получена нито една снимка, илюстрираща добре поддържана или почистена от гражданите градинка.

 В началото на кампанията бяха обявени награди в категориите: „Най-добър папарак", „Най-добър агент" и „Най-добър чистник". За да могат да бъдат присъдени отличията обаче, гражданите, подали сигналите, не трябва да остават анонимни.