В Севлиево ще се проведе първият национален фестивал „Семе българско”
В Севлиево ще се проведе първият национален фестивал „Семе българско” / Община Севлиево

Първият национален фестивал на тема „Семе българско” ще се проведе в Севлиево на 12 и 13 април в парк „Казармите”, обяви пред медиите кметът д-р Иван Иванов. Основната идея за фестивала е съхраняване на традициите и продължаване във вековете на българските видове, породи, и на българския род. Акцентът е сложен върху семето като носител на идентичност, нов живот и традиции.

Поканени за участия са организации, фирми и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био-производството, със специално внимание към местните производители, земеделски кооперации, билкопроизводители и др. Сред поканените да се включат във фестивала са и фондация „Искам бебе”, ин-витро клиники от цялата страна, асоциации и други организации, чиято дейност и цели са свързани с демографските проблеми на страната.

Домакин и партньор на фестивала е Община Севлиево, а идеята за събитието е на рекламна агенция „Елмазови”, които са и негови организатори.

В рамките на фестивала ще бъде организирана семенна борса, информационни шатри, базар, ателиета, конкурси, образователни лекции, кулинарна борса. На откритата сцена ще се изявяват самодейни състави, танцови школи, ансамбли.

Шанс за един живот – със сърце и ръце!

Всяко дете, със сърце и с ръце, ще може да направи свое творение – рисунка, сувенир, сладкиш или пък нещо друго – което ще предложи на гостите на фестивала за купуване. По време на фестивала ще бъде организиран отделен кът, в който изработените творби ще се продават на символични цени, с която децата се надяват да подпомогнат каузата „Шанс за живот”.

В специално отредено място, през втория ден на фестивала, на Цветница, присъстващите семейства, имащи деца от ин-витро процедури, ще посадят живо дръвче, символ на новия живот, с надеждата да има много родени деца и дърветата в Гората на надеждата да стават все повече.

Участие в програмата ще вземат всички танцови състави, певчески групи от града и селата, музиканти и всички видове таланти.

Началото на събитието ще бъде поставено на 12.04.2014г./събота/ в 10.30 часа. Гост-изпълнители, които ще радват посетителите на фестивала, ще бъдат фолклорната изпълнителка Поли Паскова, най-добрата имитаторка на Лили Иванова и редица сръбски изпълнители - Джулия Христова, както и Цецо Елвиса, който в неделя, на Цветница, ще зарадва събралите се със своите песни за любовта.