/ iStock/Getty Images
В навечерието на 1-ви март в Габрово  ще има благотворителен базар в помощ на терапевтичния център „Свети Илия“ от село Поповци. Инициативата е под наслов „Купете мартеници с кауза“ и е по идея на фейсбук-групата „Добрини за Габрово“, информираха от пресцентъра на общината.  

Благотворителният базар ще бъде разположен в спортната зала „Орловец“ от 10:00 до 16:00 часа през почивните дни – 26 и 27 февруари.  Кампанията цели да подкрепи хората със зависимости, които се лекуват в центъра.  Лечебното заведение е  на самоиздръжка и разчита основно на дарения и такси от  семействата, които могат да си го позволят.

Освен мартеници базарът ще предложи ръчно направени подаръци, аранжировки, свещи, декорации, картини, плетива и други оригинални изделия. Те са изработени от потребителите на центъра и от възпитаници на детските градини и училищата в Габрово, от  творци и от  представители на социалните услуги.

Организаторите призоваха габровци да  помогнат със средства и със съпричастност, за да дадат шанс на  млади хора  да осъществят мечтите си и отново да бъдат пълноценни дъщери и синове, съпрузи и съпруги,  майки и бащи.
БТА