Петковден - Ден на Севлиево
Петковден - Ден на Севлиево / Община Севлиево
Денят на град Севлиево и на Света Петка Българска – 14 октомври

В Деня на град Севлиево и на Света Петка Българска – 14 октомври, от 8:00 ч. в храмовете „Св. Пророк Илия” и „Св. Троица” ще бъде отслужена тържествена света литургия.

Официалната церемония в празничния ден ще започне в 10:30 ч. на пл. „Свобода”, където кметът на Севлиево д-р Иван Иванов ще поздрави жителите на общината. Тази година изявени ученици в областта на науката, изкуството и спорта ще вдигнат знамената на Севлиево и на Република България.

От 11:00 ч. в Зала 300 на Общината ще се проведе тържественото заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Севлиево“ и „Почетен знак – Севлиево“.

По същото време на пл. „Свобода” започва празничната програма „В един град, в един ден, всичко ще бъде танц“, в която са включени фламенко, индийски и латино танци, зумба, въздушна йога, китайски занаяти и въртене на пой.

Танцовата фиеста ще продължи с традиционното за празника шествие по улиците на града, с водещ – Ненчо Балабанов. Вечерта на площад „Свобода” Калин Вельов, Весела Морова и „Амазония Денс Проджект“ ще пренесат бразилската екзотика в Севлиево. Програмата ще продължи с концерт на групите „Конкурент” и „Вакали“.

По време на празничните дни ще се проведе благотворителна инициатива в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение. Билетите за томболата са на стойност 1 лев и ще могат да се закупят на 14 октомври от специално обособен кът в центъра на града, а печелившите ще бъдат изтеглени още същата вечер. Всички средства, събрани от томболата ще бъдат дарени за закупуване на храна, дрехи и обувки на нуждаещите се деца и младежи.

Финалът на празничния 14 октомври е запазен за атрактивно шоу с фойерверки, което ще започне в 21:30 на пл. „Свобода”.