Успешно управление в Габрово отчитат от ГЕРБ
Успешно управление в Габрово отчитат от ГЕРБ / netinfo
Ръководството на местната структура на Политическа партия ГЕРБ пое политическата отговорност за всичко, случило се в Габрово за времето, през което е управляваща партия в Общината. “За тази година и половина участвахме достойно в управлението, имаме известни грешки, но все пак нямаме стогодишен опит”, каза пред журналисти областният координатор д-р Веселина Димова. Според нея както на национално, така и на местно ниво започва компроматна война срещу ГЕРБ заради прогнозираните високи резултати, според които  депутатите от партията ще доминират в следващия парламент.

“Става дума за политическа риторика, която се провежда горе, а тук се превръща в политическо дърдорене. Ние няма да се включваме в това”, коментира проф. Стефан Парашкевов негативните за управлението на ГЕРБ изявления на лидерите на общинските структури на НДСВ, ДСБ и БСП. “Ние не сме против критиката, но тя трябва да е конструктивна”, обобщи председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Добромир Проданов. Той отбеляза, че в постоянните комисии към местния парламент липсва сериозното обсъждане на проблемите, а за това се използват заседанията на общинския съвет като се цели извличането на дивиденти чрез публичност.

По думите на Цветомир Михов липсата на децентрализация е една от основните пречки за реализацията на всички добри намерения, които имат от ГЕРБ. Въпреки това бе отчетено, че за година и половина е извършена ревизия на общинските дружества, избрани са нови управители, изготвена е програма за развитие на Общината, подобрява се управлението на общинската собственост като за Боженци и Узана ще бъдат приети конкретни мерки, спечелени са проекти за повече от 10 млн. лв. 

На пресконференцията бе съобщено, че общинските съветници от ГЕРБ са спазили предизборното си обещание и привеждат възнагражденията си в отделна банкова сметка. До този момент са събрали над 5000 лв., с част от които са подпомогнали операциите на две деца, закупили са пералня за дома за възрастни в с. Кряковци и са обновили съоръженията на детска площадка.