Услужлива крадла обра възрастна жена
Услужлива крадла обра възрастна жена / Дарик Габрово, архив

22-годишна габровка е обрала възрастна жена, докато се преструва, че й помага, съобщават от полицията. 80-годишната габровка била настигната на ул. "Брянска" от непозната, която предложила да й носи багажа. Възрастната дама приела неочакваната помощ, но след като се разделили с младата жена, установила, че й липсва портмонето. В него имало 2 златни обеци и сумата от 30 лв. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, полицейските служители уличили за извършител на кражбата 22-годишната Е. Р. /осъждана за кражби/. Част от вещите, предмет на престъпление, са намерени и иззети. По случая в РУП-Габрово е заведена преписка.

 

От полицията съветват гражданите да не се доверяват на „услужливи" непознати и да не приемат подобни предложения за помощ. Обект на „внимание" от страна на извършителите са основно възрастни хора, а вариантите могат да бъдат различни - предложение за носене на багаж, за пазаруване или изпълнение на рецепти и т.н.

Риск да Ви превърнат в жертва съществува и когато се съгласявате да подпомогнете някого с дребна сума. Отваряйки портмонето си, за да вземете монетите, показвате с какви пари разполагате и къде ги държите. Бъдете внимателни!