Севлиево
Севлиево / DarikNews.bg
Условна присъда от една година получи мъж от село Кормянско за причинени смърт и телесна повреда при пътнотранспортно произшествие. 

Съдът го призна за виновен в това, че на 5 юни 2009 г., на главен път София–Варна в района на разклона за село Ряховците нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 58-годишен мъж от Русе и средна телесна повреда на жена от село Игнатово, обл. Варна.

Инцидентът настъпил след като извършвайки завой наляво в посока Ряховците, подсъдимият навлязъл с управляваното от него превозно средство в лентата за движение на насрещно пътуващ таксиметров автомобил. В опит да избегне удар, водачът на другата кола изгубил контрол над управляваното от него МПС и катастрофирал.

Млад мъж е загинал при катастрофа край село Донино

Пострадалият мъж се намирал на банкета встрани от пътното платно, тъй като малко по-рано управляваното от него превозно средство претърпяло ПТП с други два автомобила. Пострадалата жена е пътувала в таксиметров автомобил.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.
 
Водачът на таксиметровия автомобил е осъден с присъда на Окръжен съд – Габрово от 18 юни 2010 година.
По отношение на подсъдимия от село Кормянско наказателното производство е било спряно за продължителен период от време, тъй като същият е бил извън пределите на страната.