Райчо Иларионов
Райчо Иларионов / ЕНЕРГО ПРО
Представители на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са взели участие в среща с ръководството на Техническия университет в Габрово и с представители на бизнеса във връзка с институционалната акредитация на учебното заведение. На срещата Красимир Иванов, член на УС на дружеството, подчертал, че компанията работи с кадри от всички технически университети в България и изразил становището, че нивото на обучение във висшето учебно заведение е много добро.

Ръководството на ТУ Габрово се ангажира да стимулира студентите да участват в стажантските програми на дружеството, като продължи да популяризира инициативата и в бъдеще. Беше уговорена среща, на която представители на университета и мениджъри от електроразпределителното дружество ще обсъдят конкретни възможности за сътрудничество.

През последните две години в компанията са назначени общо 111 специалисти, завършили някой от техническите университети в градовете Варна, Русе или Габрово. Това прави малко под 40 випускници от специалността „Електроенергетика и Електрообзавеждане“ в трите университета.