Уникална фотография на Борис Машалов показват утре в Севлиево
Уникална фотография на Борис Машалов показват утре в Севлиево / Община Севлиево

Уникална фотография на Борис Машалов ще бъде показана в Хаджистояновото  училище на 30 януари – рождената  дата на севлиевеца, изпял незабравимата  „Заблеяло ми е агънце“. Музейните уредници ще представят непоказвана досега фотография на големия народен певец, която датира от времето на военната му служба в Българския военноморски флот.

Всеки, който посети експонираната изложба ще има възможност да чуе как звучат песните на Борис Машалов от стари грамофонни плочи, както са ги слушали нашите майки и баби. Освен грамофона, част от изложбата е колекцията от стари радиоточки. Именитият народен певец дължи голямата си популярност и на радиото. Години наред радиоточките са неотменима част от живота на всеки дом – източник на информация и забавление. Именно чрез тях гласът на Борис Машалов е достигал и до най-отдалечените кътчета на страната и е карал всеки севлиевец да се гордее с именития си съгражданин.

От 18 часа, утре, в ДК „Мара  Белчева“ Община Севлиево е подготвила празничен концерт. В програмата ще участват едни от най-добрите интерпретатори на незабравими северняшки песни  от нашия край – Гюнайдън Алиев, Данчо Стойнов, Цветина Минева, фолклорна формация „Веселина“ и Севлиевска духова музика. На сцената ще прозвучат някои от най-хубавите златни хитове от репертоара на Борис Машалов – „Заблеяло ми е агънце“, „Мятало, Ленче ябълка“, „Вино пият 50 юнака“, „Недо ле, Недке хубава“, „Провикнал ми се е Никола“, „Засвирили са, Дойне“, „Китка ти падна, Дено“ и много други.

Заредени с огромна любов към изкуството, песните на всепризнатия майстор и до днес вълнуват, впечатляват, изненадват. Специален гост на концерта по случай честванията от рождението на певеца ще бъде неговата внучка Боряна Георгиева, която ще разкаже спомени за своя именит роднина.