Учредиха партия „Лидер“ в Севлиево, председател е Мариян Николов
Учредиха партия „Лидер“ в Севлиево, председател е Мариян Николов / netinfo

Общинска организация на партия „Лидер“ /Либерална инициатива за демократично европейско развитие/ бе учредена в Севлиево. В нея членуват 60 души, като 65% от тях са мъже на средна възраст 40 години. Голяма част от тях са с висше образование и заемат ключови постове в управлението на фирми и предприятия в града. На учредителното събрание присъстваха 21 души, които получиха членските си карти. Всички гласуваха и единодушно избраха председател на общинската организация да бъде Мариян Николов.

Лидерът на партията в Севлиево работи като началник „Производство“ във фирма „Хамбергер“ и досега не е членувал в друга политическа формация.

„С появата на „Лидер“ настъпи момента, когато младите, дейните и можещите, могат да участват в управлението и да станат съпричастни към изграждането на една по-богата община и държава, членка на ЕС“, каза след избирането си Николов. Той бе категоричен, че целите на партията са насочени към най-важния ресурс – човешкият, а приоритетите са образованието, земеделието и туризма.

Според него основните принципи са върховенство на закона, икономически патриотизъм и качеството на живот. „Няма да скрия, че ни липсва политически опит, но съм убеден, че нямаме време за губене и за допускане на стари грешки“, каза още Мариян Николов. Освен председател, присъстващите избраха Общински съвет на партията и контролна комисия, състоящи се от по трима души.

Гости на учредителната конференция бяха представители на коалиционните партньори на „Лидер“ от движение „Напред“ - ЗНС и ВМРО. На срещата присъстваха още областният координатор на партията Венетка Динева и Людмил Бучев, член на националния изпълнителен комитет.