Училища и детски градини от Габровска област включени в програмата  „С грижа за всеки ученик
Училища и детски градини от Габровска област включени в програмата „С грижа за всеки ученик / Дарик Габрово, архив

Габровски училища и детски градини се включват в националната програма „С грижа за всеки ученик", съобщи началникът на Регионалния инспекторат в Габрово Георги Маринов. Целта е да се осигури обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади, да се осигури допълнително обучение за деца от подготвителните групи, както и допълнително обучение на учениците за повишаване нивото на постиженията им по общообразователна подготовка.

Училищата могат да участват с проекти и по трите модула на програмата, а детските градини само по един модул.

В Модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади" се включват ПМГ „Акд.Иван Гюзелев"-Габрово, СОУ „М.Райкович"-Севлиево, „Васил Левски"-Севлиево и „П.Р. Славейков"-Трявна. В Модул „Осигуряване на допълнително обучение за деца от подготвителните групи" се включва ЦДГ „Радост"-Севлиево. В Модул „Осигуряване на допълнително обучение на учениците за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка" ще бъдат включени: ОУ „Христо Ботев"-Севлиево, ОУ„Стефан Пешев" Севлиево, СОУ„Максим Райкович"- Дряново, СОУ „Васил Левски"-Севлиево, ОУ „Проф.П.Н. Райков"-Трявна, СОУ „Отец Паисий"-Габрово.

Приключи конкурсната процедура за директори на общинските и държавни училища  в Габровска област. В основно училище "Св.св. Кирил и Методий" - село Градница, директор става  временно изпълняващия длъжността директор Румяна Боевска. В ОУ „Петко Славейков" в Севлиево няма класиран кандидат и затова директор остава Маргарита Тинкова, а в СОУ „Максим Райкович" в Дряново е назначена Катерина Стефанова.

От днес встъпи в длъжност новия директор на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов"- Радослав Стоянов, а Албена Лечева е избрана за директор на Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене-Градница.