Учебната година бе открита за 175-ти път в НАГ
Учебната година бе открита за 175-ти път в НАГ / Дарик Габрово
Учебната година бе открита за 175-ти път в НАГ
32605
Учебната година бе открита за 175-ти път в НАГ
  • Учебната година бе открита за 175-ти път в НАГ

 

За 175-ти път днес в Национална Априловска гимназия бе открита учебната година. В тържественото си слово кметът на Габрово Николай Сираков изрази увереност, че образованието, което получават априловци е значително и качествено.

"За мен е изключителна чест да открия учебната година в НАГ именно сега,  когато се навършват 175 години от основаването на първото новосветско българско училище и когато се празнуват 150 г от обявяването на Габрово за град. Този факт показва, че габровци са поставяли знанието над всичко, защото 25 години преди да съществува Габрово като град, тук е имало училище", каза кметът. Той пожела на учениците да преживеят пълноценно всяка минута през учебната година и връчи на Априловска гимназия отличителния знак на Общината по случай 150 годишния юбилей на града.

Директорът на първото светско училище Анна Маринова подчерта, че обучението в гимназията означава много, но преди всичко е отговорност. На тържеството бе връчена и Националната диплома на Министерство на образованието. Получи я  възпитаникът на НАГ Румен Георгиев. По-късно кметът на Габрово бе удостоен с почетния знак на гимназията, който се връчва на пълни отличници и юбилейна химикалка.