Търсят визията на центъра на Севлиево
Търсят визията на центъра на Севлиево / netinfo
Как да изглежда Централната градска част показват четири идейни проекта изработени по поръчка на общинската администрация в Севлиево. Те са изложени на входа към централното фоайе в сградата на община Севлиево.Гражданите могат да се запознаят с тях и да дадат своите мнения и предложения в писмен вид до края на месец март на е – mail : sevlievo@sevlievo.net или в


Информационния център на община Севлиево.След този срок ще бъде направено публично обсъждане на проектните идеи и ще бъде възложено работното проектиране. Идейните проекти целят центърът да се приведе в съответствие с основните функции, на които би следвало да отговаря всяка градска централна част, а именно – представителни, социални и комуникационни.


Проектите предлагат организиране на кръгово движение в пространството на пл.”Свобода”, осигуряване на паркирането западно и източно на площада, поетапно подменяне на неподходящите видове дървесна растителност, запазване и обогатяване на парковите площи. Предвидено е уличното осветление да се изпълни от еднакъв тип осветителни тела с няколко височини. За сградата на Общината, църквата, старата Община/сградата на ДСК/ и паметника да бъде разработено ефектно осветление. В общото композиционно решение да се подчертае важността на паметника.