Трънкова и Кукурякова не успяха да се преборят за кметското място, в Гостилица ще има нови избори
Трънкова и Кукурякова не успяха да се преборят за кметското място, в Гостилица ще има нови избори / DarikNews.bg
Избирателите в дряновското село Гостилица не успяха да си определят кмет. Двете кандидатки - Надя Кукурякова и Ценка Трънкова, получават по равен брой гласове - всяка по 106. Това означава, че президентът трябва да издаде указ за насрочване на нови избори в Гостилица.
Кукурякова и Трънкова са бивши съпартийки, но на изборите за местни органи на властта ги издигат различни политически формации.
На Надя Кукурякова са заложили от ГЕРБ, а на Ценка Трънкова - ПФ.
Това не е единствения куриоз, който съпътства последната кампания в община Дряново. Снощи, около час преди края на изборния ден, между двата конкурентни щаба се разигра истински екшън, с оттенък на криминале и шпионски мотиви.
Автомобил, шофиран от привърженици на единия кандидат, блъсна активист на противника. Заговори се, че човекът бил следен. Към него имало съмнения, че се опитва да привлече гласоподаватели по начин, който не се толерира от закона. Катастрофа реално не е имало, опонираха политическите конкуренти. Човекът сам се метнал върху колата, за да нажежи страстите и така да помогне на подкрепяния от него кандидат.